fbpx
 

SCHIEDEL UNI PLUS

Универсална керамична коминна система

Универсалнaтa коминнa системa Schiedel UNI plus с тръби от техническа керамика са гаранция за сигурност, удобство и дълготрайност за поколения наред.

Системата Schiedel UNI plus е универсална трислойна керамична коминна система, която се състои от три основни елемента, конструктивно създадени за бърз и лесен монтаж, което значително намалява времето за изграждане на комина. Системата включва:

  • Висококачествени UNI тръби от техническа керамика, издръжливи на високи температури и киселинен кондензат
  • Междинна топлоизолация от минерална вата – гъвкава, с малко обемно тегло и висока топлоустойчивост
  • Коминни тела от олекотен бетон с оптимални размери, канали за вентилация и отвори за армиране, които осигуряват стабилното и сигурно функциониране на системата

Schiedel UNI plus е подходящ за всички видове горива, а вентилационните канали помагат за отстраняване на излишната влага и топлина от топлоизолацията.

Отговарят на всички европейски и световни изисквания за пожаробезопасност: STAS 6793-86; P 118-99; EN 13063.

Характеристики:

Коминна система Schiedel UNI plus се характеризира с:

  • богата продуктова гама от елементи за монтаж на единични, двойни или комбинирани коминни системи с вентилация
  • приложими за ниско- и високо- температурни горива и инсталации
  • устойчивост на влага и киселиност
  • с висока непропускливост на отработените газове и надеждност при експолатация

Поради разликата в температурите на външната и вътрешната среда, в тухления комин с течение на времето възникват пукнатини. Висококачествените външни коминни тела Schiedel са от олекотен бетон и са изолирани от горещата вътрешна тръба, като по този начин са защитени от въздействието на високите температури. Устойчиви на високи температури (тествани при >1000°), влага и киселинен кондензат.

Коминните системи Schiedel са по-леки и по-стабилни от класическия тухлен комин. В тях са предвидени специални канали за армиране, което допълнително осигурява устойчивост при атмосферни и сеизмични въздействия, както и при възникване на експлозии и вътрешни напрежения. Предотвратено е разпространяването на огъня дори при запалване на сажди, при което възниква температура около 1000°С. При нея традиционният тухлен комин се разрушава, докато коминните системи Schiedel се изпитват при температура от 1200 °С.

Димоотводните тръби на комините Schiedel са от висококачествена техническа керамика с малка дебелина на стената и се нагряват бързо. Въпреки това, тръбата не е чувствителна към температурни промени и е устойчива на механично въздействие (триене) и влага. Керамичните тръби на Schiedel са устойчиви на влага и киселинен кондензат. Изпитани са в лаборатории и са сертифицирани съгласно европейските стандарти за качество и световни изисквания за пожаробезопасност: STAS 6793-86; P 118-99; EN 13063. Тъй като са свободно разположени в комина, под въздействието на топлината равномерно се разширяват както във вертикална, така и в хоризонтална посока. На всеки 10 m от комина разширението е до 3 cm.

Съставните елементи на Schiedel UNI plus са с прецизни размери, точно пасващи помежду си, с цел бърз и лесен монтаж. В системата са включени всички детайли и аксесоари, необходими в процеса на изграждане. Благодарение на това, модерните коминни системи Schiedel се обслужват лесно и гарантират комфорт и сигурност при дълготрайна експлоатация.

Приложение:

Универсалните коминни системи Schiedel UNI plus са приложими за всички видове горива и горивни инсталации.

Те могат да бъдат изграждани вътрешно или външно и разположени там, където са необходими.

Съставните елементи на Schiedel UNI plus са с прецизни размери, точно пасващи помежду си, с цел бърз и лесен монтаж.

В системата са включени всички детайли и аксесоари, необходими в процеса на изграждане.