fbpx
 

ОГЪН, ЕКОЛОГИЯ, КОМИН

ОГЪН, ЕКОЛОГИЯ, КОМИН

Възможен ли е живия огън в апартамент?

Няма нищо по-хубаво от естествена привлекателност и топлина, породена от живия огън у дома. А за да му се радвате, една от най-важните стъпки е да си осигурите надеждна, екологична и сигурна коминна система. Следователно, за да бъде тази система надеждна е важно е да обърнем внимание на пожаробезопасността и енергоефективността, които биват осигурени от една перфектно работеща коминна система.

Коминът е основна и неразделна част от всяка отоплителна система. Тъй като той подлежи на тежки натоварвания, изискванията са той да бъде стабилен и издръжлив на високи температури. Все повече забелязваме новини за възпламенени домове от пожари възникнали в комините, изградени с некачествени материали, които са реално далече от характеристиките на истинска коминна система. Когато строим или избираме жилище е добре да обърнем внимание на надеждността и сигурността. Недостатъците като възникване на пукнатини заради високата температура на димните газове, опасност от запалване на сажди, неустойчивост на атмосферните влияния, могат да се избегнат чрез използването на комините Schiedel.

Ето защо коминните системи Schiedel се изпитват при температура от 1200о и отговарят на всички европейски и световни изисквания за пожаробезопасност. Те са сертифицирани и притежават до 30 години международна гаранция.

Коминни системи Schiedel са приложими за различните типове сгради – многофамилни, еднофамилни и промишлени. Подходящи са за всички видове горива – газ, пелети, твърдо и течно гориво. Те могат да бъдат изграждани вътрешно или външно и разположени там, където са необходими. Schiedel предлага метални и керамични коминни системи.

Керамичната коминна система се състои от 3 основни елемента:

  • Висококачествени тръби от техническа керамика, която не пропуска киселинен кондензат и издържа на много високи температури /над 1200 градуса по Целзий/
  • Междинна топлоизолация от минерална вата е гъвкава, с малко обемно тегло и висока топлоустойчивост.
  • Коминните тела са с оптимални размери, канали за вентилация и отвори за армиране, които осигуряват стабилното и сигурно функциониране на системата.

Коминните системи Schiedel притежават разработена специална система за пасивна къща и имат 30-годишна международна гаранция. Schiedel единствен на пазара предлага индивидуален проект за сечение на всяка инвестиция. Това е от изключителна важност при съвременните котли и печки на пелети и природен газ. Защото сечението на комина определя тягата, а от нея зависи коефициента на полезно действие или КПД-то на уреда. За да може той да работи по най – добрия екологичен и енергоефективен начин, тягата трябва да е оптимална. Schiedel прави изчисление на сечението и тягата на комина за всеки индивидуален случай и клиент. Когато тягата е подходяща за съответния уред, процесът на изгаряне е пълен и вредните емисии са в норма. Практиката обаче показва, че само неработещ комин пуши и замърсява атмосферата. Некачествено изпълненият комин не позволява пълно изгаряне на горивото, огънят тлее, отделят се голямо количество пушек и сажди и е пожароопасен.

Коминните системи Schiedel се обслужват лесно и гарантират комфорт и сигурност при дългогодишна експлоатация.

Производител номер 1 на коминни системи – Schiedel вярва, че енергийно ефективните сгради с високо качество на коминни, горивни и вентилационни системи са по–добрите сгради.

Прочетете на: www.stroitelstvoimoti.com

NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.